Matematik

Isoler

09. marts 2006 af Anna18 (Slettet)
Jeg har en opgave hvor jeg skal isolere k i ligningen:

T=sqrt((M-10)/k)

<=> k=(M-10)/T^2

Mit spørgsmål er så om jeg skal definere hvilket interval T må være i..?

Mvh. Anna

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

jamen T må jo være alle tal?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Ja!
Da k ikke er defineret for..., og hvis i kun søger værdier af k element i de reele tal, skal du endvidere forudsætte, at...


//Sentinox

Svar #3
09. marts 2006 af Anna18 (Slettet)

#2 hvad mener du helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Undskyld jeg vrøvler.

Du skal kun forudsætte at T<>0, da brøken da ikke er defineret.

Jeg fik lige lavet T^2 om til sqrt(T), da jeg skrev...

//Sentinox

Svar #5
09. marts 2006 af Anna18 (Slettet)

det går nok.. :O)

Men hvad betyder:
T<>0

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Det betyder forskellig fra.

//Sentinox

Svar #7
09. marts 2006 af Anna18 (Slettet)

ok
Mange tak..!

Svar #8
09. marts 2006 af Anna18 (Slettet)

Men skal T ikke også være større end 0?
For kvadratroden af noget kan da ikke give noget negativt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2006 af Molle (Slettet)

Nu står der jo ikke sqrt(T) men T^2.

Og T^2 vil altid være positiv, også selvom T er negativ.

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2006 af Molle (Slettet)

Shit, så forkert. Jo, det ser du da ud til at have ret i, når man tager udgangspunkt i
T=sqrt((M-10)/k)

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvad er M, k og T et udtryk for?
Er der forudsæt noget i opgaven?

//Sentinox


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ud fra ligningen

T = ((M-10)/k)^(1/2)

er der ingen begrænsninger på T. Der gælder _ikke_, at

k = (M-10)/T² <=> T = ((M-10)/k)^(1/2)

Husk, at

a = +/-b^(1/2) <=> a² = b

hvorimod

a = b^(1/2) => a² = b.

Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.