Matematik
Bestem f`(x)
09. marts 2006 af
mobz (Slettet)
Bestem f`(4), når f(x) = 3(rod(X))
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0586.pdf
opgave b)
jeg får den til 0,5 og min kæreste får den til 3/ 4...
Hvem har ret? :P
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0586.pdf
opgave b)
jeg får den til 0,5 og min kæreste får den til 3/ 4...
Hvem har ret? :P
Svar #1
09. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Vi har
f(x) = 3*x^(1/2).
Differentiation giver
f'(x) = 3/2*x^(-1/2).
Indsættelse af 4 for x giver
f'(x) = 3/2*4^(-1/2) = 3/(2*2) = 3/4.
Så det korrekte svar er 3/4.
f(x) = 3*x^(1/2).
Differentiation giver
f'(x) = 3/2*x^(-1/2).
Indsættelse af 4 for x giver
f'(x) = 3/2*4^(-1/2) = 3/(2*2) = 3/4.
Så det korrekte svar er 3/4.
Skriv et svar til: Bestem f`(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
