Matematik
matematik-opgave
09. marts 2006 af
Anna18 (Slettet)
Hej
Jeg skal bestemme 2. gradspolynomiet P(x) så der gælder at:
x*P'(x)=3*P(x)-x^2-2x+3
Jeg har været igang med at løse den som differentialligning. Men synes det giver et mærkeligt resultat.
Nogen der vil hjælpe?
Jeg skal bestemme 2. gradspolynomiet P(x) så der gælder at:
x*P'(x)=3*P(x)-x^2-2x+3
Jeg har været igang med at løse den som differentialligning. Men synes det giver et mærkeligt resultat.
Nogen der vil hjælpe?
Svar #1
09. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Du gætter på et andengradspolynomium
P(x) = a*x^2 + b*x + c
som løsning. Dette indsættes i differentialligningen, og a, b og c bestemmes ved at sammenligne koefficienter.
P(x) = a*x^2 + b*x + c
som løsning. Dette indsættes i differentialligningen, og a, b og c bestemmes ved at sammenligne koefficienter.
Skriv et svar til: matematik-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
