Matematik

Stamfunktion

11. marts 2006 af GogO (Slettet)
HVad er stamfunktionen til (10-2x)^0,5, kom til -(4/3)(10-2x)^1,5, men dette skulle efter sigende ikke være rigtigt! nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2006 af lany (Slettet)

Du har ret i, at dit resultat er forkert. Brug substitution: t=10-2x.... Prøv selv herfra.

Svar #2
11. marts 2006 af GogO (Slettet)

nåå ja... tåger!! er igang med mit 2. eksamenssæt på 4 timer :s

Svar #3
12. marts 2006 af GogO (Slettet)

ej.. jeg kan søreme ikke få den rigtig :s
jeg skal have integralet fra 3 til af funktion (10-2x)^0,5
nogle der vil hjælpe den skal give 2,6667205 =8/3

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Vi skal beregne integralet

n
S[(10 - 2*x)^(1/2)]dx.
3

Substitution med t = 10 - 2*x giver

dt/dx = -2 <=> dx = dt/-2.

Grænserne ændres ved indsættelse i substitutionen:

3 --> 10 - 2*3 = 10 - 6 = 4;
n --> 10 - 2*n.

Det nye integral er så

10 - 2*n
S[-1/2*t^(1/2)]dt
4

Resten burde du klare selv.

NB! Jeg skrev n som den øvre grænse, fordi du ikke skrev noget tal i #3.

Svar #5
12. marts 2006 af GogO (Slettet)

gracias!

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.