Matematik
Sandsynlighedsfordeling
12. marts 2006 af
Christinana (Slettet)
Der kastes 3 terninger. Hvis et kast resultet i:
1) alle 3 terninger viser sammen øjental, modtager spilleren 50 kr.
2) 2 ud af 3 terninger viser samme øjental, modtager spilleren 2 kr.
3) de 3 terninger viser øjental der er indbyrdes forskellige, betaler spillerene 5 kr.
Udfyld tabellen for sandsynlighedsfordelingen for den stokastiske variabel X(det første tal er t og det andet tal er P(X=t):
50: 1/1 * 1/6 * 1/6 = 1/36
2:
-5:
Men de to andre kan jeg ikke hitte ud af. En lille hint? Især til 2.
1) alle 3 terninger viser sammen øjental, modtager spilleren 50 kr.
2) 2 ud af 3 terninger viser samme øjental, modtager spilleren 2 kr.
3) de 3 terninger viser øjental der er indbyrdes forskellige, betaler spillerene 5 kr.
Udfyld tabellen for sandsynlighedsfordelingen for den stokastiske variabel X(det første tal er t og det andet tal er P(X=t):
50: 1/1 * 1/6 * 1/6 = 1/36
2:
-5:
Men de to andre kan jeg ikke hitte ud af. En lille hint? Især til 2.
Svar #2
12. marts 2006 af Christinana (Slettet)
Det passer jo ikke!
For den samlede sandsynlighed er altid 1, men i følge dig må den jo være 1+5+20 = 26, altså 26/36
Ikke???
For den samlede sandsynlighed er altid 1, men i følge dig må den jo være 1+5+20 = 26, altså 26/36
Ikke???
Skriv et svar til: Sandsynlighedsfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
