Matematik

Forklaring

13. marts 2006 af hiat (Slettet)
Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet på en variabel d. Bestem N udtryk ved d.

Kan nogle give et hint?

Er omvendt proportionel ikke a=1/b?
Og er kvadratet på d bare kvadratroden af d?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2006 af Madsst (Slettet)

kvadratet på d = d^2

Svar #2
13. marts 2006 af hiat (Slettet)

Passer dette så: N = 1/d^2 = d^-2?

Jeg synes, at det er en meget kringlet beskrivelse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2006 af Madsst (Slettet)

ja det vil jeg mene

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2006 af sigmund (Slettet)

N udtryk ved d må være N = k*d^(-2), hvor k er proportionalitetskonstanten, jf. sammenhængen y = a*x, hvor a (linjens hældning) er proportionalitetskonstanten.

Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.