Matematik
Praktisk Opgave
14. marts 2006 af
Pede-4k (Slettet)
Hey, ville være guld værd, hvis der var en der ku hjælpe mig med denne opgave :)
En virksomhed producerer varen POL. Omkostningerne afhænger af antallet af producerede enheder og kan beskrives ved funktionen f:
f(x)=0,02x^3 - 0,61x^2 + 7x + 50, [0;25] -hvor x angiver antal producerde enheder.
Alle de producerede enheder kan sælges. Salgsprisen pr. enhed POL er afhængig af det solgte antal enheder og kan beskrives ved funktionen g:
g(x)=-x + 25, [0;25] - hvor x angiver antal solgte (=antal producerede) enheder.
Omsætningen h(x) kan bestemmes som "antal solgte enheder" gange "salgspris pr. enhed".
Bestem en forskrift for omsætningen h.
Nogle der kan hjælpe, er på bar bund :(
-vh Pede c",)
En virksomhed producerer varen POL. Omkostningerne afhænger af antallet af producerede enheder og kan beskrives ved funktionen f:
f(x)=0,02x^3 - 0,61x^2 + 7x + 50, [0;25] -hvor x angiver antal producerde enheder.
Alle de producerede enheder kan sælges. Salgsprisen pr. enhed POL er afhængig af det solgte antal enheder og kan beskrives ved funktionen g:
g(x)=-x + 25, [0;25] - hvor x angiver antal solgte (=antal producerede) enheder.
Omsætningen h(x) kan bestemmes som "antal solgte enheder" gange "salgspris pr. enhed".
Bestem en forskrift for omsætningen h.
Nogle der kan hjælpe, er på bar bund :(
-vh Pede c",)
Skriv et svar til: Praktisk Opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
