Matematik

areal - bestemmelse

14. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)
Jeg skal finde arealet af en trekant ABC, der er udspændt af tre punkter.

Jeg har indtl nu fundet vektorerne der er spændt ud ml. hhv. AB og AC:

AB(1,4,8)
AC(3,-3,-9)

Hvad gør jeg herfra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2006 af Peden (Slettet)

Hvad med den gode gamle formel:
Areal = ½ * højden * grundlinien ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2006 af Peden (Slettet)

Alternativt:
Areal = ½ * a * b * sin(C)

Svar #3
14. marts 2006 af Miss Frb (Slettet)

Oh, beklager, jeg glemte at skrive at vi skal benytte krydsproduktet, men hvordan man gør ...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Du kryder de to vektorer AB og AC, og herefter kan du finde arealet af det udspændte parallellogram, hvilket er lig |ABxAC| men da vi skal finde arealet af den udspændte trekant skal du gange dette med en halv, og du har arealet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2006 af Deschain (Slettet)

Areal = ½ * |det(AB,AC)|

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2006 af Deschain (Slettet)

ups, forkert... troede lige det var i planen.. my bad

der skulle selvfølgelig have stået
Areal = ½ * |ABxAC|
som det står i #4

Skriv et svar til: areal - bestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.