Matematik

Middelværdien (E(X))

15. marts 2006 af sapiens (Slettet)
Jeg har lige regnet middelværdien E(X) for den stokastiske variabel X ud.
Det handler om chancen for at vinde penge i et kortspil.
Hvis E(X)= positiv, altså over nul, vil det så ikke sige at det kan betale sig at spille??
Eller er det bare mig, der roder rundt i det hele (for det er meget muligt) :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2006 af fixer (Slettet)

Det kan vi umuligt sige noget om, det afhænger helt af hvordan den stokastiske variabel er defineret. Man kan sagtens definere en stokastisk variabel relateret til et eller andet kortspil og som har en ikke-positiv middelværdi.

Svar #2
15. marts 2006 af sapiens (Slettet)

Tre terninger.

Tre ens: 50 kr., sandsynlighed: 1/36
To ens: 2 kr., sand: 15/36
Nul ens: -5 kr., sand: 20/36


E(X)=

n
Sigma x_i * P(X=x_i) = 5,02
i=1


Meget mærkeligt sat op, men håber du forstår! :)

Svar #3
15. marts 2006 af sapiens (Slettet)

Ja, det er altså ikke noget kortspil, som jeg skrev først, my mistake.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2006 af fixer (Slettet)

Egentlig ikke for du har stadig ikke fortalt hvordan den stokastiske variabel X er defineret, endsige hvor mange spil, der spilles.

Svar #5
15. marts 2006 af sapiens (Slettet)

Ok, jeg skriver lige hele opgaven ind, måske er det lettere at forstå for en, der ikke har den ved siden af :)

Ved en spillebod kastes med 3 ens symmetriske terninger. Hvis et kast resulterer i:
- alle tre terninger viser samme øjental, modtager man 50 kr.
- to ud af tre terninger viser samme øjental, modtager man 2 kr.
- tre terninger viser forskellige øjental, betaler man 5 kr.


Med X betegnes den stokastiske varibale, der angiver gevinsten ved et kast.
Udfyld tabellen over sandsynlighedsfordelingen for X:
(Det første tal er t og det andet tal er P(X=t), sandsynligheden for at den stokastiske variabel X er lig med t):
50: 1/36 (1/1*1/6*1/6)
2: 15/36 (1/1*1/6*5/6 + 1/1*5/6*2/6)
-5: 20/36 (1/1*5/6*4/6)



Er det nok? :)



Skriv et svar til: Middelværdien (E(X))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.