Matematik

parabel

16. marts 2006 af lotte-tQsen (Slettet)
Hej jeg sidder med et lille problem.. jeg skal have fundet foreskriften for en parabel, men kender kun toppunktet og et punkt på parablen.. nogle der er flinke og give et fif til hvordan jeg lige kommer igang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

er det opg. 4 i et eksamenssæt?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2006 af Guruen (Slettet)

toppunktet er jo et punkt på parablen også..
så ka du vel finde hældningen a..
a= (y2-y2)/(x2-x1)
og derefter indsætte punktet og finde b og c..?

Svar #3
16. marts 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

ja om sådan en bro

Svar #4
16. marts 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

jamen hvis man indsætter punktet har du jo stadig 2 ubekendte altså b og c

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)

du ved at den skærer y aksen i -2,5.
derfor er c i forskriften = -2,5

da toppunktet ligger ved x=0 ved du at x fra toppunktsligningen skal give 0
dermed må b give 0.

nu har du b og c og et punkt på parablen. så skal du bare sætte det hele ind og så er det sidste du mangler a, som fdu isolerer.

Svar #6
16. marts 2006 af lotte-tQsen (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2006 af filleellif (Slettet)

Ja, men kan du lige skrive punkterne ind?

Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.