Matematik
f(x)=bx^a
16. marts 2006 af
timothy (Slettet)
Om en funktion af typen f(x)=bx^a oplyses, at f(2)=12 og f(2x)=8f(x) for alle x større end 0
Bestem tallene a og b
kan ikke forstå det med hvordan jeg skal finde ud af hvad det her er:f(2x)=8f(x)
Bestem tallene a og b
kan ikke forstå det med hvordan jeg skal finde ud af hvad det her er:f(2x)=8f(x)
Svar #1
16. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Da f(x) = bx^a, har du at
8*f(x) = f(2x) = b(2x)^a = b(2^a*x^a) = bx^a*2^a = f(x)*2^a
Nu vil jeg ikke hjælpe dig yderligere, thi så laver jeg hele opgaven.
8*f(x) = f(2x) = b(2x)^a = b(2^a*x^a) = bx^a*2^a = f(x)*2^a
Nu vil jeg ikke hjælpe dig yderligere, thi så laver jeg hele opgaven.
Svar #2
16. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
opstil ligningen:
b*2x^a = 8(b*x^a)
(2x)^a = 3(x^a)
så løser du den ved hjælp af logritme
og så skulle du gerne ende med
a= (log8)/ (log2)
b*2x^a = 8(b*x^a)
(2x)^a = 3(x^a)
så løser du den ved hjælp af logritme
og så skulle du gerne ende med
a= (log8)/ (log2)
Svar #4
16. marts 2006 af Benjamin. (Slettet)
Det er vel bare en fejl-40;
b*(2x)^a = 8(b*x^a)
divider med b på begge sider.
(2x)^a = 8(x^a)
regneregelen: (ab)^n = a^n*b^n
tages i brug.
2^a*x^a = 8(x^a)
resten må gi' sig selv
b*(2x)^a = 8(b*x^a)
divider med b på begge sider.
(2x)^a = 8(x^a)
regneregelen: (ab)^n = a^n*b^n
tages i brug.
2^a*x^a = 8(x^a)
resten må gi' sig selv
Skriv et svar til: f(x)=bx^a
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
