Matematik
Opgaver med funktioner (Haster)
18. marts 2006 af
Bjarkee (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der lige gider at hjælp mig med følgende opgaver:
a) (1/7,4)^x (brøk i parentes)= (1,28/6,24)
b) 4,2e^(x/7) = 3,15
c) Om en funktion oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-2,17) og (10,214)
- løs ved beregning ligningen f(x)=100
På forhånd tak
Bjarke
Håber jeg kan få noget hjælp hurtigt da jeg er på biblioteket
Håber der er nogle der lige gider at hjælp mig med følgende opgaver:
a) (1/7,4)^x (brøk i parentes)= (1,28/6,24)
b) 4,2e^(x/7) = 3,15
c) Om en funktion oplyses, at den vokser eksponentielt, og at grafen går gennem punkterne (-2,17) og (10,214)
- løs ved beregning ligningen f(x)=100
På forhånd tak
Bjarke
Håber jeg kan få noget hjælp hurtigt da jeg er på biblioteket
Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)
ad a) (1/7.4)^x = 1.28/6.24.
Du tager log() på begge sider af '=', og får dermed isoleret x.
ad b) 4.2*e^(x/7) = 3.15.
Samme fremgangsmåde som i a).
ad c)
Her har du forskriften f(x) = a*b^x. Ved indsættelse af de to punkter kan du bestemme konstanterne a og b.
Du tager log() på begge sider af '=', og får dermed isoleret x.
ad b) 4.2*e^(x/7) = 3.15.
Samme fremgangsmåde som i a).
ad c)
Her har du forskriften f(x) = a*b^x. Ved indsættelse af de to punkter kan du bestemme konstanterne a og b.
Skriv et svar til: Opgaver med funktioner (Haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
