Matematik

Diskriminanten

18. marts 2006 af Sinz (Slettet)
Findes der én studi herinde, som kan fortælle mig; hvilken betydning diskriminanten har for en andengradsfunktion?


På forhånd mange tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2006 af hund (Slettet)

d
d=0 én løsning

d>0 2 løsninger

Svar #2
18. marts 2006 af Sinz (Slettet)

Flot smarte, men søgte svaret på betydningen for udseendet. :) Kan du hjælpe mig med det :P

Svar #3
18. marts 2006 af Sinz (Slettet)

Noget andet jeg søger et svar på, er hvad b har af betydning - det eneste jeg ved er, at det blot er en placering i koordinatsystem.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Tja, #1 siger vel også hvad d betyder for udseendet af grafen - antallet af løsninger siger jo, hvor mange gange grafen skærer x-aksen.

Brugbart svar (2)

Svar #5
18. marts 2006 af hund (Slettet)

Tja, som #4 peger på, så besvarer jeg faktisk dit spørgsmål, for hvis

d
d=0 parablen har kun x aksen ét sted

d>0 parablen skærer x-aksen 2 steder

b-leddet rykker parablen enten mod højre eller venstre i koordinatsystemet, hvis du forstår ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2006 af hund (Slettet)

Ellers kan der henvises til følgende tråd (om b-leddet)

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=189663

Brugbart svar (4)

Svar #7
06. maj 2010 af stigrex (Slettet)

 Beskrivelse af hvordan parablen ændrer form og placering ved forskellige værdier af a, b og c.

a: Bestemmer hvor benenes bevger sig hen, hvis a = 0 er parablen vandret, hvis a er større end 0 peger benene op af, hvis a er mindre end 0 peger benene nedaf.

b: Bestemmer hvor på y-aksen toppunktet er, hvis b=0 ligger toppunktet p (0,0) hvis b er mindre end nul bevæger den sig ned af y-aksen, og hvis b er større end 0 bevæger den sig op af y-aksen.

c: Bestemmer på hvilken side af y-aksen toppunktet ligger. Hvis den c = 0 ligger den p y-aksen hvis den er strre end nul vil den bevge sig ned mod venstre, hvis c er mindre end 0 vil den bevæge sig ned mod højre. Bevægelsen fra -10 til +10 vil man se en bevægelse der tegner en sur mund ;).

2. Redegørelse for diskriminantens betydning for antallet af rødder i det givne polynomium.
Diskriminanten fortæller mig hvor mange løsninger(hvor manger steder den skærrer i x-aksen) hvis diskriminanten(d) er mindre end 0, er der ingen løsning(den skærre ikke i x-aksen). Hvis diskriminanten er 0 er der 1 løsning(den skærre et sted i x-aksen). hvis diskriminanten er større end 0 er der 2 løsninger(den skærre to steder i x-aksen).

Håber det hjalp lidt


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.