Matematik

A-niveau

18. marts 2006 af timothy (Slettet)
Har lige brug for hjælp i opgave 3 i denne opgave.


http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-5-MED.pdf

Beregn et gradtal for en af vinklerne, som alfa danner med xy-planen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)

Gradtallet for en af vinklerne mellem to planer er det samme som gradtallet for en af vinklerne mellem deres normalvektorer. Brug dette.

Svar #2
18. marts 2006 af timothy (Slettet)

Okay jeg har normalvektoren for planen =(0,-10,-16), men hvordan finder jeg den anden normalvektor?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2006 af sigmund (Slettet)

En normalvektor for xy-planen er (0,0,1).

Svar #4
18. marts 2006 af timothy (Slettet)

hmm hvordan det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2006 af Quasar (Slettet)

Ligningen for xy-planen er z = 0

Svar #6
18. marts 2006 af timothy (Slettet)

Ja men hvordan bliver det (0,0,1) ??

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2006 af Quasar (Slettet)

z = 0 svarer jo til:

0x + 0y + z + 0 = 0,

som er en plan med normalvektor (0,0,1)

Svar #8
18. marts 2006 af timothy (Slettet)

Tak:-)
I den næste opgave skal jeg så finde en ligning der går gennem G og P og en ligning for planen alfa?? eller kan det gøres lettere....

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. marts 2006 af Quasar (Slettet)

Du bestemmer en parameterfremstilling for m og en ligning for beta på samme måde som med alfa. Herefter indsætter du x, y og z fra parameterfremstillingen i ligningen for beta og løser for t, som du indsætter i parameterfremstillingen og får skæringen.

Svar #10
18. marts 2006 af timothy (Slettet)

åhhh hvordan er det nu man finder parameterfrestillingen...

Skriv et svar til: A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.