Fysik
Uran238
20. marts 2006 af
rostock (Slettet)
Hvis jeg har 1 kg U-238, hvorledes finder jeg så ud af, hvor mange atomer der er i den ene kilogram?
Svar #1
20. marts 2006 af mathon
1 kg = 6.022*10^26 u
massen af ét U-238 atom er 238 u
antal atomer i 1 kg U-238:
(6.022*10^26 u)/(238 u)*1 atom= 2.53*10^24 atomer
massen af ét U-238 atom er 238 u
antal atomer i 1 kg U-238:
(6.022*10^26 u)/(238 u)*1 atom= 2.53*10^24 atomer
Svar #3
20. marts 2006 af Romulus (Slettet)
#2
Definitionen siger, at 1 unit = 1,6605655*10^-27 kg.
Man har i tidernes morgen, valgt at definere 1 unit som 1/12 af massen af ét atom af isotopen carbon-12, det forudsættes, at isotopen er i grundtilstand og ubundet.
Ud fra definitionen af 1 unit, kan følgende ligning stilles op, for at finde antal units på 1 kg:
1,6605655*10^-27 kg * X = 1 kg
Det er en simpel ligning, der løses med hensyn til X og svaret bliver 6,0220*10^26, som det er blevet påpeget i #1. Der går altså 6,0220*10^26 units på 1 kg.
Definitionen siger, at 1 unit = 1,6605655*10^-27 kg.
Man har i tidernes morgen, valgt at definere 1 unit som 1/12 af massen af ét atom af isotopen carbon-12, det forudsættes, at isotopen er i grundtilstand og ubundet.
Ud fra definitionen af 1 unit, kan følgende ligning stilles op, for at finde antal units på 1 kg:
1,6605655*10^-27 kg * X = 1 kg
Det er en simpel ligning, der løses med hensyn til X og svaret bliver 6,0220*10^26, som det er blevet påpeget i #1. Der går altså 6,0220*10^26 units på 1 kg.
Skriv et svar til: Uran238
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
