Matematik

Mat.

16. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg har to opgaver jeg gerne vil ha' lidt hjælp med!

1) Bestem forskriften og tegn grafen for den liniære funktion som går gennem punktet (4,2) og har hældningskoefficienten 0.


2) Bestem forskriften for den lineære funktion, hvis graf går gennem punkterne.
(-2,5) og (1,2)


Svar #1
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Er det nok bare at skrive f(x) = -x+3 i 2'eren?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2003 af Katrine (Slettet)

Det kommer jo an på, om den skærer i 3 og falder med en.

Svar #3
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Det skal den jo! Men er det nok at skrive det???

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2003 af Katrine (Slettet)

Du skal også lige tegne grafen. Men der står jo bestem og ikke beregn, så der slap du for udregningerne ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2003 af snitzel (Slettet)

Hej

til 1'eren ved du at a=0, dvs. at det er en vandret linie... Her efter finder du punktet (4,2) på grafen, og tegner en vandret linie!

Ligning: y=2

Det hedder den, da der ikke er noget som hedder 0x, og grafen skære 2. aksen (y-aksen) i 2.
Grafen skære ikke 1-aksen, derfor skal der ikke være noget a eller x

til 2'eren bruger du formlen:

a= (y2-y1)/(x2-x1)

Så har du stigningstallet og kan finde b-værdien deraf...

Håber du kan bruge det

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2003 af erdos (Slettet)

1) Forskrift for liniær funktion: f(x)=ax+b

Hvis a=0 altså f(x)=b (vandret)

Forskriften er altså f(x)=2, hvilket gælder for alle x-værdier.

2) Hældningskoefficienten bestemmes ved y-tilvæksten divideret med x-tilvæksten:

a=(y2-y1)/(x2-x1) <=> a=(2-5)/(1-(-2,5))=(-3)/3,5 = -6/7

b bestemmes ved indsættelse....

2=1*(-6/7)+b <=> 2+6/7=b <=> b=20/7

Forskrift: f(x)=(-6/7)x + 20/7

Håber det hjalp...

Hygge...

Svar #7
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvem skal jeg tro på?
Kalle eller snitzel!!!!

Jeg tror snitzel har ret...

Men tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Tak for tilliden!!

Men hvor er det lige, du mener vi siger noget forskelligt!

Vi får det samme resultat i opgave 1 og i opgave 2 regner jeg bare det hele for dig (det virkede som om du havde brug for det)....

Og om det hedder y eller f(x) - jeg har ret fordi du taler om forskriften for en funktion. Derfor er det forkert at sige y=..., da det er ligningen for en linie...

Ellers kan du sagtens bruge snitzels forklaringer...

Tænk dig om en anden gang!

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2003 af snitzel (Slettet)

Jep...

Vi bruger samme formler... Så det er hips om haps hvis du bruger...

Men glad for at vi kunne hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. december 2003 af snitzel (Slettet)

og ja, det er f(x) der skal bruges, og ikke y, som jeg kom til at skrive...

Svar #11
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg tror det er i 1'eren det går galt!
Det kan også bare være det er mig, der ikke rigtigt fatter din forklaring...

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Godt så!

Så er vi enige...

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. december 2003 af snitzel (Slettet)

y skal du erstatte med f(x), da det er en funktion der er tale om...

eller er det udregningen du ikke er med på???

Brugbart svar (0)

Svar #14
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Det forstår jeg så ikke, at du ikke kan...

Men opgaven har du forhåbentligt styr på!

og forresten, mellem dig og mig; stol aldrig på en med mat på b-niveau, hvis en med mat på a-niveau siger noget andet! Husk det! Selvom det vi sagde var det samme...

Hygge...


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. december 2003 af snitzel (Slettet)

til kalle...

Nå nå, tak for tilliden... *s* Ja ja, a-niveau må følge i 3.g, hvad det også kommer til at gøre...

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Pis! Hørte du det...? Det var sgu mellem casper og jeg...

Men okay, det er da altid noget, at du vælger det i 3.g!

Hygge...

Svar #17
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Kalle den forskrift du når frem til i 2'eren, passer ikke ind!

Forskrift: f(x)=(-6/7)x + 20/7

Den skal da være f(x) = -x+3

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Det er også fuldstændig rigtigt, men kig lige selv i mine udregninger, hvor det gå galt... Jeg har fundet det! Prøv!

Ellers skriv...

Svar #19
16. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Du har sq lavet en fejl i 2'eren Kalle!
Det rigtige: a = (2-5)/(1-(-2)) = -1

Men hvordan finder man så frem til b?

Brugbart svar (0)

Svar #20
16. december 2003 af erdos (Slettet)

Flot!

Sæt så -1 i mine udregninger... I stedet for -6/7...

Lykkedes det så?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.