Fysik
v'(0)
21. marts 2006 af
Mani4 (Slettet)
Jeg skal vise at accelerationen til tidspunktet t=0,00s er 0,35m/s^2.
når man differentiere farten fås accelerationen jo. Derfor skal jeg finde ud af følgende
v'(0) = ?
hvordan kan jeg stille det op?
når man differentiere farten fås accelerationen jo. Derfor skal jeg finde ud af følgende
v'(0) = ?
hvordan kan jeg stille det op?
Svar #1
21. marts 2006 af nikolaj_p (Slettet)
Du må have nogle oplysninger, der ikke er gengivet her?
Hvis du har en funktionsforskrift for farten som funktion af tiden, så skal du helt korrekt differentiere denne funktion og indsætte t=0, for at finde accelerationen i dette punkt.
Hvis du har en funktionsforskrift for farten som funktion af tiden, så skal du helt korrekt differentiere denne funktion og indsætte t=0, for at finde accelerationen i dette punkt.
Svar #3
21. marts 2006 af Riemann
Hvis du kun har en (t,v)-graf, kan du bare indtegne en tangent ved t=0 og bestemme hældningen af denne - så har du a(0).
Hvis du har fået oplyst en funktion bør du derimod differentiere denne og sætte t=0.
Hvis du har fået oplyst en funktion bør du derimod differentiere denne og sætte t=0.
Svar #4
21. marts 2006 af TF (Slettet)
se f.eks her for lidt hjælp
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hframe.html
Under normale (jordens overflade) forhold er tyngdeaccelerationen konstant.
her er a(t) = b (konstant).
Her gælder de velkendte funktioner for v og x:
v=v0+a*t og
x = x0 + v0*t + a*(t^2)/2.
Tidsafhængig acceleration kan opfattes som et polynomium med led bestående af højere potens af t.
Først opskrives acceleration(t), dernæst hastighed(t) og sidst position(t). Vi skal starte med a(t) = b+c*t+d*t/2+…….. og da a(0) = 0.35 ses at b=0.35
v(t) = v0 + b*t + c*(t^2)/2 +…… her er det, at vi skal vide lidt om hastigheden ved t=0 så begyndelseshastigheden v0 kan findes og lidt om hastigheden v1 ved t=t1, så c kan bestemmes.
Antages at v=v0 for t=0 og
v=v1 for t= t1 fås c af:
v1 = v0 + 0.35*t1 + c*(t1^2)/2 eller c = 2*(v1-v0-0.35*t1)/t1^2
Nu skulle du så have
v(t) = v0 + b*t + c*(t^2)/2 som kan tegnes i et v,t system.
http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/hframe.html
Under normale (jordens overflade) forhold er tyngdeaccelerationen konstant.
her er a(t) = b (konstant).
Her gælder de velkendte funktioner for v og x:
v=v0+a*t og
x = x0 + v0*t + a*(t^2)/2.
Tidsafhængig acceleration kan opfattes som et polynomium med led bestående af højere potens af t.
Først opskrives acceleration(t), dernæst hastighed(t) og sidst position(t). Vi skal starte med a(t) = b+c*t+d*t/2+…….. og da a(0) = 0.35 ses at b=0.35
v(t) = v0 + b*t + c*(t^2)/2 +…… her er det, at vi skal vide lidt om hastigheden ved t=0 så begyndelseshastigheden v0 kan findes og lidt om hastigheden v1 ved t=t1, så c kan bestemmes.
Antages at v=v0 for t=0 og
v=v1 for t= t1 fås c af:
v1 = v0 + 0.35*t1 + c*(t1^2)/2 eller c = 2*(v1-v0-0.35*t1)/t1^2
Nu skulle du så have
v(t) = v0 + b*t + c*(t^2)/2 som kan tegnes i et v,t system.
Skriv et svar til: v'(0)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
