Matematik

lim x->5??

21. marts 2006 af ChristianL (Slettet)
Hejsa :)

Hvordan bestemmer jeg:

lim x->5 (x^2-7x+10)/(x-5)

Er helt blank!

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

I tælleren kan du benytte faktorisering, dvs. du løser andengradsligningen i tælleren.

Her er rødderne x = 2 0g x = 5.
En andengradsligning med to rødder kan så skrives på formen

a(x-rod1)(x-rod2), hvilket giver os tælleren i dit tilfælde, som

x^2-7x+10 = (x-5)(x-2)

Så bør resten være nemt nok.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af Deschain (Slettet)

Eller du kan bare lave polynomiers division alt efter hvad du finder nemmest - det giver jo det samme..

Svar #3
21. marts 2006 af ChristianL (Slettet)

#1
Desværre, jeg er ikke med!
Så kommer der jo blot til at stå:
((x-5)(x-2))/(x-5) og så når 5 sættes ind i nævneren, går det galt...

Tak fordi i gider (til begge to!)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af baaaay (Slettet)

Du skal forkorte med (x-5), så du kun har x-2 tilbage. Når x går mod 5, vil f(x) gå mod 5-2=3

Svar #5
21. marts 2006 af ChristianL (Slettet)

#4
Ja, for pokker!!

Dejligt med hjælp - jeg takker

//Christian

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Ja, du forkorter med (x-5) som skrevet i #4.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2006 af baaaay (Slettet)

Det var så lidt, da :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2006 af Draagslag (Slettet)

Too late, men du fandt jo ud af det, så det er godt.

Skriv et svar til: lim x->5??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.