Matematik
Regnefejl, men hvad?
21. marts 2006 af
mælk (Slettet)
Hej math-ppl!
Sidder og leger med færdighedsregning, og kan se at jeg laver fejl, men ikke direkte hvad fejlen er!
Nogen der kan hjælpe??
det er opgave 1.057 s. 19 i eks.opaveri matematik:
En parabels skæring med akserne:
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved
y=2x^2+5x-3
Bestem koordinatsættet til hvert at P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser...
Well
y = 2x^2 + 5x - 3
d = b^2 - 4ac = 5^2-4*2*3 <=> d = 1
x= (-b +/- sqr(d) )/2a <=> x= -1 og x=-1,5
Når jeg tegner parablen kan jeg se at den skærer i -3 og 0,5!
Hvad har jeg gjort forkert? :( - ?
All help appreciated!
Sidder og leger med færdighedsregning, og kan se at jeg laver fejl, men ikke direkte hvad fejlen er!
Nogen der kan hjælpe??
det er opgave 1.057 s. 19 i eks.opaveri matematik:
En parabels skæring med akserne:
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved
y=2x^2+5x-3
Bestem koordinatsættet til hvert at P's skæringspunkter med koordinatsystemets akser...
Well
y = 2x^2 + 5x - 3
d = b^2 - 4ac = 5^2-4*2*3 <=> d = 1
x= (-b +/- sqr(d) )/2a <=> x= -1 og x=-1,5
Når jeg tegner parablen kan jeg se at den skærer i -3 og 0,5!
Hvad har jeg gjort forkert? :( - ?
All help appreciated!
Svar #1
21. marts 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Fortegnsfejl ved udregning af d:
5^2 - 4* 2*(-3) = 49
Dette giver rødderne (-5+7)/(2*2) = 0,5 og (-5-7)/(2*2) = -3
5^2 - 4* 2*(-3) = 49
Dette giver rødderne (-5+7)/(2*2) = 0,5 og (-5-7)/(2*2) = -3
Svar #4
21. marts 2006 af Duffy
d = b^2 - 4ac = 5^2-4*2*3 <=> d = 1
ovenstående udregning er forkert
DA DIT c = -3 !!!!!!!!!!!!!!
skal være
d = b^2 - 4ac = 5^2-4*2*(-3)
<=>
d = 49
--------------------
Så du får:
x= (-b +/- sqr(d) )/2a
<=>
x= (-5 +/- sqr(49) )/(2*2)
<=>
x = (-5 + sqr(49) )/(2*2)
x = (-5 - sqr(49) )/(2*2)
<=>
x = (-5 + 7 )/(2*2)
x = (-5 - 7 )/(2*2)
<=>
x = 2/4
x = (-12 )/4
<=>
x = 1/2
x = -3
Duffy
ovenstående udregning er forkert
DA DIT c = -3 !!!!!!!!!!!!!!
skal være
d = b^2 - 4ac = 5^2-4*2*(-3)
<=>
d = 49
--------------------
Så du får:
x= (-b +/- sqr(d) )/2a
<=>
x= (-5 +/- sqr(49) )/(2*2)
<=>
x = (-5 + sqr(49) )/(2*2)
x = (-5 - sqr(49) )/(2*2)
<=>
x = (-5 + 7 )/(2*2)
x = (-5 - 7 )/(2*2)
<=>
x = 2/4
x = (-12 )/4
<=>
x = 1/2
x = -3
Duffy
Svar #5
22. marts 2006 af mælk (Slettet)
Mange tak for alle besvaringer :D
Sad lige og kogede over den...
Damn, hehe! Skal bare ikke gentage sig til eksamen, that'sall I hope for Ö!
TAKKER
Sad lige og kogede over den...
Damn, hehe! Skal bare ikke gentage sig til eksamen, that'sall I hope for Ö!
TAKKER
Skriv et svar til: Regnefejl, men hvad?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
