Matematik
Bestem forskrift.
22. marts 2006 af
viggojensens (Slettet)
jeg skal bestemme en forskrift ud fra en graf (en ret linie)..
x-aksen er: Temp.
y-aksen er: Dage..
Forskriften jeg skal bestemme er for Dagene som funktion af Temperaturen...
Skal jeg bare finde 2 punkter og derefter finde hændningen....?
Og en anden ting.. Linien skærer ikke y-aksen, men jeg skal vel bare selv fortsætte den for at finde forskriften?.....
Tror jeg har ret, skal bare lige havde det bekræftet!..
x-aksen er: Temp.
y-aksen er: Dage..
Forskriften jeg skal bestemme er for Dagene som funktion af Temperaturen...
Skal jeg bare finde 2 punkter og derefter finde hændningen....?
Og en anden ting.. Linien skærer ikke y-aksen, men jeg skal vel bare selv fortsætte den for at finde forskriften?.....
Tror jeg har ret, skal bare lige havde det bekræftet!..
Svar #1
22. marts 2006 af filleellif (Slettet)
Hvis du har to punkter, kan du jo nemt udregne ligningen for linjen. Som du selv siger, finder du først hældningskoefficienten og derefter sætter du et punkt ind i y=ax+b og finder b. Så har du forskriften!
Svar #2
22. marts 2006 af lany (Slettet)
Du finder to punkter på grafen og beregner hældning og skæring med y-aksen vha. disse punkter. Det er det, du selv er inde på - bemærk dog, at skæringen med y-aksen kan BEREGNES.
Svar #3
22. marts 2006 af Nn^ (Slettet)
Ja. Når du har to punkter så bruger du blot:
a= (y2-y1)/(x2-x1) Så har du hældningskoerricienten.
Fx: P(2,3) Q(5,8)
a= (8-3)/(5-2) a= 1.667.
Den fyrer du bare ind i din
y=ax+b
Y=1.667x+b
3=1.667*2+b
3=3.32+b
3=3.32-0.32
Altså er ligningen:
y=1.667x-0.32
a= (y2-y1)/(x2-x1) Så har du hældningskoerricienten.
Fx: P(2,3) Q(5,8)
a= (8-3)/(5-2) a= 1.667.
Den fyrer du bare ind i din
y=ax+b
Y=1.667x+b
3=1.667*2+b
3=3.32+b
3=3.32-0.32
Altså er ligningen:
y=1.667x-0.32
Skriv et svar til: Bestem forskrift.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
