Fysik
Opgave om lys
22. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hej!
Er pludselige blevet i tvivl om en ellers ret simpel opgave:
Gult lys med bølgelængden 590 nm sendes gennem et gitter og afbøjningsvinkel til 1. ordens prikken måles til 20,73.
a) Beregne gitter konstanten
b) Bestem antallet af rilder pr. mm i gitteret
Det er b jeg har problemer med. A har jeg løst således:
d = (1 orden*590 nm) / sin(20,73) = 1666,333 nm
Mit bud på b:
1 / (1666,333 * 10^-6) = 599,94 riler pr. linie
Men er ikke sikker på det er rigtigt??
Er pludselige blevet i tvivl om en ellers ret simpel opgave:
Gult lys med bølgelængden 590 nm sendes gennem et gitter og afbøjningsvinkel til 1. ordens prikken måles til 20,73.
a) Beregne gitter konstanten
b) Bestem antallet af rilder pr. mm i gitteret
Det er b jeg har problemer med. A har jeg løst således:
d = (1 orden*590 nm) / sin(20,73) = 1666,333 nm
Mit bud på b:
1 / (1666,333 * 10^-6) = 599,94 riler pr. linie
Men er ikke sikker på det er rigtigt??
Svar #1
22. marts 2006 af troldepus107 (Slettet)
Hej :-)
Det lyder helt korrekt.
Sidder selv lige midt i en opg. i samme genre. :D
Venlig hilsen Pernille
Det lyder helt korrekt.
Sidder selv lige midt i en opg. i samme genre. :D
Venlig hilsen Pernille
Skriv et svar til: Opgave om lys
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
