Matematik
Red mig - Mat!
23. marts 2006 af
Marco (Slettet)
Har brug for hjælp til denne her!
Jeg skal beregne den eksakte værdi af integralet:
1
S(x+1)3^x dx
0
Det ligner noget partiel - men kan stadigvæk ikke løse den!!!
HELP ME! :[
Jeg skal beregne den eksakte værdi af integralet:
1
S(x+1)3^x dx
0
Det ligner noget partiel - men kan stadigvæk ikke løse den!!!
HELP ME! :[
Svar #1
23. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Det har jeg da svaret dig på én gang; jævnfør #9 på https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=191053.
Svar #3
23. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Differentier x og integrer 3^x, så må du selv klare resten.
Differentier x og integrer 3^x, så må du selv klare resten.
Svar #4
23. marts 2006 af mathon
1
S(x+1)3^x dx
0
først findes en stamfunktion.
Metode: som Dominik Hasek har beskrevet ovenfor:
udført:
S(x+1)3^x dx=
(x+1)*1/ln(3)*3^x-S 1/ln(3)*3^x*(1+0)dx=
(x+1)*1/ln(3)*3^x-1/ln(3)*S(3^x)dx=
F(x)=(x+1)*1/ln(3)*3^x-(1/ln(3))^2*3^x,
(F(x) er stamfunktionen)
det bestemte integral:
1
S(x+1)3^x dx=
0
1
[F(x)] =
0
5/ln(3) - 2/(ln(3))^2= ca. 2.89413
S(x+1)3^x dx
0
først findes en stamfunktion.
Metode: som Dominik Hasek har beskrevet ovenfor:
udført:
S(x+1)3^x dx=
(x+1)*1/ln(3)*3^x-S 1/ln(3)*3^x*(1+0)dx=
(x+1)*1/ln(3)*3^x-1/ln(3)*S(3^x)dx=
F(x)=(x+1)*1/ln(3)*3^x-(1/ln(3))^2*3^x,
(F(x) er stamfunktionen)
det bestemte integral:
1
S(x+1)3^x dx=
0
1
[F(x)] =
0
5/ln(3) - 2/(ln(3))^2= ca. 2.89413
Skriv et svar til: Red mig - Mat!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
