Matematik
y=-2600x+98680
23. marts 2006 af
rumleskaft (Slettet)
y=-2600x+98680.
y=antal landbrug og x=antal år efter 1983.
Hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000?
Hvordan skal man vide det? Ved jo ikke engang hvad tallene er?
y=antal landbrug og x=antal år efter 1983.
Hvad fortæller tallene -2600 og 98680 om antallet af landbrug i perioden 1983-2000?
Hvordan skal man vide det? Ved jo ikke engang hvad tallene er?
Svar #2
23. marts 2006 af mathon
en liniær funktion skrives ofte
y=a*x+b, hvor a er linjens hældningskvotient og (0,b) er skæringspunktet med y-aksen.
hvis x er 0 er y= b "begyndelsesværdien" kunne man måske kalde den.
a fortæller hvor meget y ændrer sig pr x-ændring.
Overført til det konkrete tilfælde:
når x er 0 d.v.s. 0 år efter 1983 altså i 1983 fandtes der 98680 landbrug. a er her -2600 pr x-enhed altså pr år. Med andre ord: antallet af danske landbrug har i gennemsnit været faldende med 2600 landbrug om året siden 1983. (den lineære fremstilling er naturligvis en tilnærmelse, da landbrugene ikke falder med nøjagtigt samme antal hvert år - men i den lineære tilnærmelse er det tilfældet).
y=a*x+b, hvor a er linjens hældningskvotient og (0,b) er skæringspunktet med y-aksen.
hvis x er 0 er y= b "begyndelsesværdien" kunne man måske kalde den.
a fortæller hvor meget y ændrer sig pr x-ændring.
Overført til det konkrete tilfælde:
når x er 0 d.v.s. 0 år efter 1983 altså i 1983 fandtes der 98680 landbrug. a er her -2600 pr x-enhed altså pr år. Med andre ord: antallet af danske landbrug har i gennemsnit været faldende med 2600 landbrug om året siden 1983. (den lineære fremstilling er naturligvis en tilnærmelse, da landbrugene ikke falder med nøjagtigt samme antal hvert år - men i den lineære tilnærmelse er det tilfældet).
Skriv et svar til: y=-2600x+98680
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
