Fysik

Solens massetab mm.

25. marts 2006 af Stinnie (Slettet)
hejsa.
Jeg sidder lidt fast ved denne opgave, så ville høre om nogen vil hjælpe:

Solen udstråler effekten 3,9*10^35w
a) hvor stort er solens massetab pr.sek?

Man regner med at solen vil fortsætte sin nuværende udstråling i ca. 5milliarder år endnu.
b)hvor stor en brøkdel af sin nuværende masse vil solen have mistet, når denne tid er gået?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2006 af iB (Slettet)

a) Brug verdens mest berømte ligning: E=m*c^2, hvor E = energi [j] (husk at w=j/s), m er massen [kg(?)] og c er en konstant lig lysets hastighed (slå den op)

b) Bør ikke give de store problem, når du har svaret fra a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2006 af arseny_sln (Slettet)

Du skal bruge E=m*c^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2006 af arseny_sln (Slettet)

Pardon... iB har allerede svaret på det.

Svar #4
25. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

altså
a)3,9*10^35j/s=m*3*10^8m/s?

Svar #5
25. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

3,9*10^35j/s=m*(3*10^8m/s)¨2
er det sådan?

Svar #6
26. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

jeg er stadigvæk i tvivl om, hvordan jeg skal løse den mht. indsættelse af værdier..
nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2006 af morgenjonte (Slettet)

m = E / c^2

m = 3,9*10^35 J / (3*10^8 (m/s))^2 = 4,3*10^18 kg

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af morgenjonte (Slettet)

E har du fundet ved:

E = P * t

E = 3,9*10^35 W * 1 s = 3,9*10^35 J

Svar #9
26. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

okay, mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af Duffy

Solens massetab er nu engang 'kun'

4.3 millioner tons pr sek.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2006 af morgenjonte (Slettet)

Tror den opgivne effekt er forkert...

I 'Fysikkens Verden 2' er den opgivet til

3,9*10^26 W

og så passer det hele lidt bedre :)

Svar #12
27. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

det er rigtigt morgenjonte... Min fejl:)

i spørgsmål b findes så først solens masse ud fra en tabel?

Svar #13
28. marts 2006 af Stinnie (Slettet)

Man regner med at solen vil fortsætte sin nuværende udstråling i ca. 5milliarder år endnu.
b)hvor stor en brøkdel af sin nuværende masse vil solen have mistet, når denne tid er gået?

- jeg har omregnet de fem milliarden år til sekunder, men er så gået i stå..håber nogen vil hjælpe...

Skriv et svar til: Solens massetab mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.