Matematik
ligesidet trekanter
26. marts 2006 af
kubbi (Slettet)
Hey...prøver at løse opg 8 herfra:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-8-UD.pdf?menuid=150560
Regner med man kan bruge en eller anden sammenhæng med ligesiddet trekanter, man kan ikk lige komme på det!
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-8-UD.pdf?menuid=150560
Regner med man kan bruge en eller anden sammenhæng med ligesiddet trekanter, man kan ikk lige komme på det!
Svar #2
26. marts 2006 af Jelly (Slettet)
Du behøver ikke at bruge noget sammenhæng mellem ensvinklede trekanter i denne opgave.
Start med at finde arealet af selve trekanten.
Dernæst opstiller du en ligning hvor du udtrykker at alle 3 arealer i den store trekant er lig den store trekant. Dermed kan du finde x.
Start med at finde arealet af selve trekanten.
Dernæst opstiller du en ligning hvor du udtrykker at alle 3 arealer i den store trekant er lig den store trekant. Dermed kan du finde x.
Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Ja fx den store trekant og trekanten til venstre
5/7 = x/(7-x) <=>
x=35/12
5/7 = x/(7-x) <=>
x=35/12
Skriv et svar til: ligesidet trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
