Matematik

polynomier

26. marts 2006 af deniz_g (Slettet)
hej allesammen har lige travlt...er lige gået i stå i 2 opgaver? håber nogen kan hjælpe?


sådan ser det ud?

xanden-x-6=0
x(x-1)-6=0
x/x-1)=6
???????

Også den anden osse


Xianden-x+6=0
?????

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Det er to andengradsligninger.

Benyt de sædvanlige formler til at løse dem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)

Du skal løse dem som andengradsligninger, vha. den kendte løsningsformel

x=[-b±sqrt(d)]/2a

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Det ser ud som om du har givet ligningerne (ikke polynomierne)

x² - x - 6 = 0

x² - x + 6 = 0

Nu kunne det så være rart at vide, hvad det er du skal.

Svar #4
26. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

hmm...så siger du ...at jeg skal bruge formlen?

så skal jeg finde a b c?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Formlen i #2 refererer til det generelle tilfælde

ax² + bx + c = 0

så du har allerede a, b og c givet -- du skal bare indsætte direkte i formlen.

Svar #6
26. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

men det er jo hely gagalak...

jeg kan ikke sætte x på formlen jo?

er x=1 ? såårh?

du siger at jeg skal brugge dette formel

x=[-b±sqrt(d)]/2a

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
WHAT?

Svar #8
26. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

nårh jaa....det er jo rigtigt?


jeg har jo a,b,c? hehe sorry

hmm...jarh det er jo rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)

I dit første eksempel er a=1 b=-1 og c=-6


I dit andeteksempel er a=1 b=-1 og c=6

Svar #10
26. marts 2006 af deniz_g (Slettet)

tusind tak......fordi jeg var tvivl om hvad x var?...derfor gik jeg i stå?


Men igen tusind tak for hjælpen

(Ibibi og Dominik hasek) :D

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2006 af Duffy

Formlen i #2 + #6

skal rettelig være

x = [-b±sqrt(D)]/(2a) ,

hvor D = b^2-4ac .



Duffy

Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.