Matematik
Sandsynlighed
26. marts 2006 af
Clemang (Slettet)
Jeg kunne gerne tænke mig hjælp, facit og en smule udregninger til følgende opgave. Har lidt svært ved at sætte mig ind i sandsynlighedsregning:
En bunke kort består af 4 konger, 4 damer og 4 knægte. Der udtages stikprøver af 3 kort uden tilbagelægning:
Beregn sandsynligheden for
1) 1 konge, 1 dame, 1 knægt
2) Netop 2 konger
3)Netop 2 konger, når det er givet, at der er mindst en konge i stikprøven
Mvh Jacob
En bunke kort består af 4 konger, 4 damer og 4 knægte. Der udtages stikprøver af 3 kort uden tilbagelægning:
Beregn sandsynligheden for
1) 1 konge, 1 dame, 1 knægt
2) Netop 2 konger
3)Netop 2 konger, når det er givet, at der er mindst en konge i stikprøven
Mvh Jacob
Svar #1
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
1) Du skal vælge
1 ud af 4 og
1 ud af 4 og
1 ud af 4
Det bliver
K(4,1)*K(4,1)*K(4,1)/K(12,3) = 0,29
1 ud af 4 og
1 ud af 4 og
1 ud af 4
Det bliver
K(4,1)*K(4,1)*K(4,1)/K(12,3) = 0,29
Svar #2
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
2) Du skal vælge
2 ud af 4 og
1 ud af 8 (resten)
Det bliver
K(4,2)*K(8,1)/K(12,3) = 0,218
2 ud af 4 og
1 ud af 8 (resten)
Det bliver
K(4,2)*K(8,1)/K(12,3) = 0,218
Svar #3
26. marts 2006 af ibibib (Slettet)
3) Sandsynligheden for 0 konger er
K(4,0)*K(8,3)/K(12,3) = 0,2545
Sandsynligheden for mindst 1 konge er derfor 1-0,2545 = 0,7454
Sandsynligheden for netop 2 konger, når det er givet, at der er mindst en konge i stikprøven er
0,218/0,745 = 0,293
K(4,0)*K(8,3)/K(12,3) = 0,2545
Sandsynligheden for mindst 1 konge er derfor 1-0,2545 = 0,7454
Sandsynligheden for netop 2 konger, når det er givet, at der er mindst en konge i stikprøven er
0,218/0,745 = 0,293
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
