Matematik
sandsynlighed
27. marts 2006 af
iinnaj (Slettet)
ved et salg af 3,5 millioner Quicklodder i dansk tipstjeneste er der 718753 gevinster. sandsynligheden for gevinst på et lod sættes derfor til 20,54%
en spille køber 10 lod
beregn sandsynligheden for, at:
1)der ikke er gevinst på nogle af de 10
2) der er gevinst på netop ét af de 10 lodder
3) der er gevinst på mere end ét af de 10 lodder.
Jeg kan ikke rigrig finde ud af hvilken formel jeg skal bruge, men når jeg finder den kan jeg vel bruge den til at løse alle 3 opgaver. Det her sandsynlighed er helt nyt for mig, så håber på noget hjælp. ikke et facit, men en forklaring på hvilken formel jeg skal bruge og hvorfor
på forhånd tak.
en spille køber 10 lod
beregn sandsynligheden for, at:
1)der ikke er gevinst på nogle af de 10
2) der er gevinst på netop ét af de 10 lodder
3) der er gevinst på mere end ét af de 10 lodder.
Jeg kan ikke rigrig finde ud af hvilken formel jeg skal bruge, men når jeg finder den kan jeg vel bruge den til at løse alle 3 opgaver. Det her sandsynlighed er helt nyt for mig, så håber på noget hjælp. ikke et facit, men en forklaring på hvilken formel jeg skal bruge og hvorfor
på forhånd tak.
Svar #1
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Det er en binomialfordeling b(10, 0.2054).
Hvis X=antal gevinst ved køb af 10 lodder er løsningerne
Formlen er
P(X=j) = K(n,j)*p^j*(1-p)^(n-j)
1) P(x=0)
2) P(X=2)
3) P(X>0) = 1-P(X=0), dvs du skal benytte resultatet fra 1).
Hvis X=antal gevinst ved køb af 10 lodder er løsningerne
Formlen er
P(X=j) = K(n,j)*p^j*(1-p)^(n-j)
1) P(x=0)
2) P(X=2)
3) P(X>0) = 1-P(X=0), dvs du skal benytte resultatet fra 1).
Svar #3
27. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Ja, du har ret. Jeg må lære at læse.
2) P(X=2)
3) Beregn først P(X=1) og derefter PX>1)= 1-P(x=0)-P(X=1).
2) P(X=2)
3) Beregn først P(X=1) og derefter PX>1)= 1-P(x=0)-P(X=1).
Skriv et svar til: sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
