Matematik
integraler
01. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hej er der nogle der kan give mig lidt hjælp til disse to opgaver:
integraletegn cos(2x) dx
og
integraletegn (2^x+1)/2^x dx
håber der er nogen der kan hjælpe.
integraletegn cos(2x) dx
og
integraletegn (2^x+1)/2^x dx
håber der er nogen der kan hjælpe.
Svar #1
02. oktober 2002 af SP anonym (Slettet)
cos(2x)
sæt u=2x
så er du/dx = 2
og dx = ½du
substituer
så får du:
int(½cos(u))du, som du selv kan regne
Den næste:
forkort så du får
int(1+1/2^x)dx
= int(1)dx + int(2^-x)dx
sæt u=-x
så er
dx=-du
substituer
så får du
int(1)dx - int(2^u)du
= x - (2^u)/ln2
= x - (2^-x)/ln2
sæt u=2x
så er du/dx = 2
og dx = ½du
substituer
så får du:
int(½cos(u))du, som du selv kan regne
Den næste:
forkort så du får
int(1+1/2^x)dx
= int(1)dx + int(2^-x)dx
sæt u=-x
så er
dx=-du
substituer
så får du
int(1)dx - int(2^u)du
= x - (2^u)/ln2
= x - (2^-x)/ln2
Skriv et svar til: integraler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
