Fysik
massetilvækst
27. marts 2006 af
Stinnie (Slettet)
Ioniseringsenergien for brint er 13,6eV. hvis man ioniserer et brintatom, har systemet bestående af en proton og en elektron fået en energitilvækst på 13,6eV.
a)hvilken massetilvækst svarer det til?
b)hvor stor en brøkdel udgør massetilvæksten?
Jeg har omregnet de 13,6eV til MeV, hvilket er 13,6*10^6MeV. men sidder så fast. nogen der vil hjælpe`?
a)hvilken massetilvækst svarer det til?
b)hvor stor en brøkdel udgør massetilvæksten?
Jeg har omregnet de 13,6eV til MeV, hvilket er 13,6*10^6MeV. men sidder så fast. nogen der vil hjælpe`?
Svar #1
27. marts 2006 af LanioX (Slettet)
Det skuller gerne give 13.6eV = 13.6*10^-6 MeV, men det er nu ikke særligt relevant.
Du skal i stedet have fat i Einsteins masse-energi-relation, E=mc^2 og se hvilken masseændring energien svarer til
I b'eren skal du tage denne massetilvækst og dele med den samlede masse af brintatomer.
Du skal i stedet have fat i Einsteins masse-energi-relation, E=mc^2 og se hvilken masseændring energien svarer til
I b'eren skal du tage denne massetilvækst og dele med den samlede masse af brintatomer.
Skriv et svar til: massetilvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
