Matematik

Betragte to vektore

26. februar 2020 af Hjælposvidør - Niveau: C-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til en opgave, kan slet ikke forstå hvordan den skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2020 af AMelev

a) Arealet af det udspændte parallelogram er A =\textup{det}(\vec{a},\vec{b})=\widehat{\vec{a}}\cdot \vec{b}= \widehat{\vec{a}}\cdot (\frac{3}{2}\vec{a}+\widehat{\vec{a}}) = .....
Gang ind og udnyt, at \vec{a}\perp \widehat{\vec{a}} \: \textup{og}\: | \widehat{\vec{a}} |^2=|\vec{a}|^2
 

b) Bestem \vec{a}-\vec{b} \: \textup{udtrykt ved}\: \vec{a} \: \textup{og}\: \widehat{\vec{a}}
Bestem |\vec{a}-\vec{b}|=\sqrt{ (\vec{a}-\vec{b})^2}
Bestem så vinklen v mellem dem vha. cos(v)=\frac{\vec{a} \cdot (\vec{a}-\vec{b} )}{|\vec{a}|\cdot |\vec{a}-\vec{b}|}
 

c) Længden af projektionen |\vec{a}_b|=\frac{|\vec{a} \cdot \vec{b} |}{|\vec{b}|}
|\vec{b}|^2=\vec{b}^2 =(\frac{3}{2}\vec{a}+ \widehat{\vec{a}})\cdot (\frac{3}{2}\vec{a}+\widehat{\vec{a}})=.....\Rightarrow |\vec{b}|=..... 


Skriv et svar til: Betragte to vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.