Matematik

væksthastigheden??

29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)
jeg skal bestemme antallet af reder på det tidspunkt hvor væksthastigheden for antallet er størst. jeg kender
(dN/dt)=4,0644*10^-6*N(66750-N) og jeg har tidligere udregnet N(t). mit eget bud var at sætte N ind og derefter finde ud af hvor dN/dt havde maximum men det synes jeg ikke er til at regne ud.. er der en anden måde??

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af Andersfizel (Slettet)

differentier den og sæt den mod 0 så kan du isolere håber det hjælper

Svar #2
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

Hvis det er dN/dt der skal differentieres forstår jeg ikke helt hvorfor??

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

(dN/dt)=4,0644*10^-6*N(66750-N)
hvis jeg ikk tager meget fejl betyder dN/dt at den er differentieret, og dermed skal du sætte dN/dt lig 0, og derefter skal du undersøge om det er et maximum du har fundet...

Svar #4
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

Ja nemlig sådan ville jeg også selv gøre men kan jeg godt gøre det uden at sætte N ind for hvis jeg gør det kan jeg ikke regne nulpunkterne ud..?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

N er den ubekendte, så vidt jeg lige kan se...så det er vel bare at løse ligningen

Svar #6
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

det vil sige at N som jeg har regnet ud ikke skal sættes ind??

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm lige et gæt til sidst:
(dN/dt)=4,0644*10^-6*N(66750-N)
er du sikker på at N ikk skal være N(t), altså den du har fundet, så skal du jo indsætte N(t)'s ligning ind på dens plads, og derfra isolere...bare en sidste tanke inden jeg smutter...

Svar #8
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

Jo jo det er det også men den måde har jeg forsøgt og kan jeg ikke få til at gå op..

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm skrive lige N(t) ind, så regner jeg den lige hurtigt..

Svar #10
29. marts 2006 af MY3922 (Slettet)

okay den har jeg fået til at være N(t)=66750/(1+44,29*e^(-4,0644*10^(-6)*66750*t))

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm det fik jeg sq ikk meget ud af fik den til:
t

du må undskylde at jeg ikk er til megen hjælp...nå jeg smutter..

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Begge metoder virker.

Sæt dN/dt=0, så finder du N og kan bestemme t vha. N(t).

Skriv et svar til: væksthastigheden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.