Matematik
Redegørelse
29. marts 2006 af
LiL-H (Slettet)
Godaften
jeg sidder med følgende sæt
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0587.pdf
det drejer sig om opgave 6b hvor jeg skal gøre rede for at arealet af græsplænen som en funktion af x er bestemt ved A(x) = (1800x/(x+10))-6x
I forrige spørgsmål fandt jeg y til at være 34, og af dette fik jeg så græsplænens areal til at være 1190 m^2
og ved at indsætte x=35 i funktionsforskriften fås netop denne værdi, men er dette nok som redegørelse?
håber på at der er nogen som vil hjælpe
jeg sidder med følgende sæt
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/MED0587.pdf
det drejer sig om opgave 6b hvor jeg skal gøre rede for at arealet af græsplænen som en funktion af x er bestemt ved A(x) = (1800x/(x+10))-6x
I forrige spørgsmål fandt jeg y til at være 34, og af dette fik jeg så græsplænens areal til at være 1190 m^2
og ved at indsætte x=35 i funktionsforskriften fås netop denne værdi, men er dette nok som redegørelse?
håber på at der er nogen som vil hjælpe
Svar #1
29. marts 2006 af filleellif (Slettet)
Agræs = xy = 1800 - (2*3*(x+5+5) + 2*5y) = 1800 - 6x - 60 - 10y <=>
xy + 10y = 1800 - 6(x+10) <=>
y(x+10) = 1800 - 6(x+10) <=>
y = (1800 - 6(x+10))/(x+10) = 1800/(x+10) -6
Agræs(x)= xy = x*(1800/(x+10) -6)=(1800x/(x+10))-6x
xy + 10y = 1800 - 6(x+10) <=>
y(x+10) = 1800 - 6(x+10) <=>
y = (1800 - 6(x+10))/(x+10) = 1800/(x+10) -6
Agræs(x)= xy = x*(1800/(x+10) -6)=(1800x/(x+10))-6x
Svar #2
29. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Du har løst første spørgsmål korrekt.
I redegørelsen skal du lave de samme beregninger med x i stedet for 35.
Første x+10
derefter 1800/(x+10)
og 1800/(x+10)-6
og (1800/(x+10)-6)*x = 1800x/(x+10)-6x
I sidste spørgsmål skal du naturligvis benytte differentialregning.
I redegørelsen skal du lave de samme beregninger med x i stedet for 35.
Første x+10
derefter 1800/(x+10)
og 1800/(x+10)-6
og (1800/(x+10)-6)*x = 1800x/(x+10)-6x
I sidste spørgsmål skal du naturligvis benytte differentialregning.
Skriv et svar til: Redegørelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
