Matematik
Lille ligning
30. marts 2006 af
Pede-4k (Slettet)
Hey
Lige en lille hurtig ligning, jeg godt lige ku bruge noget hjælp til :)
110 = 0,396 * x^2,661
find x
På forhånd tak
-Pede c",)
Lige en lille hurtig ligning, jeg godt lige ku bruge noget hjælp til :)
110 = 0,396 * x^2,661
find x
På forhånd tak
-Pede c",)
Svar #1
30. marts 2006 af mathon
110 = 0,396 * x^2,661 , hvoraf
x^2,661 =110/0.396 =>
ln(x^2,661) = ln(2500/9) =>
2,661*ln x =ln(2500/9) =>
ln x=ln(2500/9):2,661 =>
x=e^(ln(2500/9):2,661) =>
x=8.28587
x^2,661 =110/0.396 =>
ln(x^2,661) = ln(2500/9) =>
2,661*ln x =ln(2500/9) =>
ln x=ln(2500/9):2,661 =>
x=e^(ln(2500/9):2,661) =>
x=8.28587
Svar #2
30. marts 2006 af sprit (Slettet)
Hvis ikke ikke gider ud i logaritmerne, så er det hurtigere at:
110 = 0,396 * x^2,661 <=>
110/0,396 = x^2,661 <=>
(110/0,396)^(1/2,661) = x
Jeg har ikke min lommeregner her, men resultatet giver det samme som i #1
110 = 0,396 * x^2,661 <=>
110/0,396 = x^2,661 <=>
(110/0,396)^(1/2,661) = x
Jeg har ikke min lommeregner her, men resultatet giver det samme som i #1
Skriv et svar til: Lille ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
