Matematik
Potensfunktioner og procentstigning
30. marts 2006 af
B-runo (Slettet)
Hej. Hvordan udregnes dette:
Om en potensfunktion gælder at y= 341 for x= 8,6, samt at y-værdierne øges med 15 % nåt x-værdierne øges med 6 %
- Bestem regneforskriften
På forhånd tak,
Mvh Jakob.
Om en potensfunktion gælder at y= 341 for x= 8,6, samt at y-værdierne øges med 15 % nåt x-værdierne øges med 6 %
- Bestem regneforskriften
På forhånd tak,
Mvh Jakob.
Svar #1
30. marts 2006 af mathon
(*) y=a*x^b =>
y2=a*x2^b
**) y1=341=a*8.6^b =>
y1*1.15/y1=(a*^(8.6*1.06)^b):(a*8.6^b) =>
1.15=8.6^b*1.06^b/8.6^b =>
1.15=1.06^b =>
ln 1.15=b*ln(1.06) =>
b=ln 1.15/ln(1.06) =>
b=2.39857, der indsat i ** giver
341=a*8.6^2.39857 =>
a=341/8.6^2.39857=1.95566. Nu kendes både a og b, hvor potensfunktionen kan
udtrykkes
f(x)=1.95566*x^2.39857
y2=a*x2^b
**) y1=341=a*8.6^b =>
y1*1.15/y1=(a*^(8.6*1.06)^b):(a*8.6^b) =>
1.15=8.6^b*1.06^b/8.6^b =>
1.15=1.06^b =>
ln 1.15=b*ln(1.06) =>
b=ln 1.15/ln(1.06) =>
b=2.39857, der indsat i ** giver
341=a*8.6^2.39857 =>
a=341/8.6^2.39857=1.95566. Nu kendes både a og b, hvor potensfunktionen kan
udtrykkes
f(x)=1.95566*x^2.39857
Skriv et svar til: Potensfunktioner og procentstigning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
