Matematik
Rentesregning
30. marts 2006 af
interVersal (Slettet)
På en konto med årlig rentetilskrivning indsættes et beløb som står i 10 år og herefter er beløbet vokset med i alt 75%. De sidste 5 år er rentesatsen dobbelt så høj som i de 5 første år. Hvad er rentesatserne i hver af de to perioder?.
Nogen der har lidt mere end et vink ?
Nogen der har lidt mere end et vink ?
Svar #1
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Du skal løse ligningen
(1+r)^5 * (1+2r)^5 = 1,75
<=>
(1+r) * (1+2r) = den 5'te rod af 1,75
Det bliver en andengradsligning.
Den ene løsning er negativ (den glemmer du) og den anden er 0,038488 = 3,8488%
(1+r)^5 * (1+2r)^5 = 1,75
<=>
(1+r) * (1+2r) = den 5'te rod af 1,75
Det bliver en andengradsligning.
Den ene løsning er negativ (den glemmer du) og den anden er 0,038488 = 3,8488%
Svar #2
30. marts 2006 af Jørsboe (Slettet)
Ja her er mit bud vi kalder rentestigning i de første 5 år r1 og i de sidste 5 år r2. Jeg sætter så r2 til 100% og bruger følgende formel.
1,75 = \\sqrt{(1+r1)^5 * (1+1)^5)}
<=>
r1 = 0,53 = 53%
1,75 = \\sqrt{(1+r1)^5 * (1+1)^5)}
<=>
r1 = 0,53 = 53%
Skriv et svar til: Rentesregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
