Matematik
hjælp
30. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hej! Nogen der kan hjælpe med denne opgave ??
Skal reducerer følgende udtryk til en eksakt værdi:
sqrt(27) + sqrt(75)
mit bud:
27^(1/2) + 75^(1/2)
= (3*3^2)^(1/2) + (3*5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*(3^2)^(1/2) + 3^(1/2)*(5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*3^(2*1/2) + 3^(1/2)*5^(2*1/2)
= 3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
Kan ikke rigtig komme videre herfra
Skal reducerer følgende udtryk til en eksakt værdi:
sqrt(27) + sqrt(75)
mit bud:
27^(1/2) + 75^(1/2)
= (3*3^2)^(1/2) + (3*5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*(3^2)^(1/2) + 3^(1/2)*(5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*3^(2*1/2) + 3^(1/2)*5^(2*1/2)
= 3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
Kan ikke rigtig komme videre herfra
Svar #3
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)
Sæt 3^(1/2) udenfor en parantes.
3^(1/2)*(3+5) = 8*3^(1/2)
3^(1/2)*(3+5) = 8*3^(1/2)
Svar #4
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)
vil sige at den kan forkortes mere...
8*3^(1/2)= (3*64)^(1/2)=192^(1/2), men det kan selvfølgelig godt være, at der er nogle som synes det andet er pænere..men her er der kun et tal som der skal tages højde for...
8*3^(1/2)= (3*64)^(1/2)=192^(1/2), men det kan selvfølgelig godt være, at der er nogle som synes det andet er pænere..men her er der kun et tal som der skal tages højde for...
Skriv et svar til: hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
