Matematik
projektion
02. oktober 2002 af
SP anonym (Slettet)
L: 2x+7x+13
best. projektionen P1 af punktet
P(10,12) på linjen
er det ikke noget med at finde parameterfremstillingen og indsætte denne i L´s ligning?
best. projektionen P1 af punktet
P(10,12) på linjen
er det ikke noget med at finde parameterfremstillingen og indsætte denne i L´s ligning?
Svar #1
20. oktober 2002 af Freekasonic (Slettet)
En mulighed er at bruge retningsvektoren (-7 2) (der, så vidt jeg husker også bliver spurgt efter i opgave 243) for linien l som normalvektor til en linie hvorpå P ligger. Herefter beregnes den sidste konstant i ligningen ved:
-7x + 2y + c = 0 <=>
-7 * 10 + 2 * 12 + c = 0 <=>
c = 46
Ligningerne
2x + 7y + 13 = 0
-7x + 2y + 46 = 0
kan herefter sættes lig med hinanden og skæringspunktet kan findes. Skæringspunktet er da lig med koordinaterne til projektionen af P1 på l.
-7x + 2y + c = 0 <=>
-7 * 10 + 2 * 12 + c = 0 <=>
c = 46
Ligningerne
2x + 7y + 13 = 0
-7x + 2y + 46 = 0
kan herefter sættes lig med hinanden og skæringspunktet kan findes. Skæringspunktet er da lig med koordinaterne til projektionen af P1 på l.
Skriv et svar til: projektion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
