Matematik
Tangent
31. marts 2006 af
KennethC (Slettet)
Hej... Søger hjælp til følgende!
Funktionen f er givet ved:
f(x)=e^x+3
a) Bestem en ligning for tangenten!
Den har jeg fundet og den er y=x+4
En anden funktion g er givet ved:
g(x)=4*kvadratrod x
b)Vis ved beregning, at grafen for g har en tangent, der har samme ligning som tangenten t i spørgsmål a??
På forhånd tak!
Funktionen f er givet ved:
f(x)=e^x+3
a) Bestem en ligning for tangenten!
Den har jeg fundet og den er y=x+4
En anden funktion g er givet ved:
g(x)=4*kvadratrod x
b)Vis ved beregning, at grafen for g har en tangent, der har samme ligning som tangenten t i spørgsmål a??
På forhånd tak!
Svar #1
31. marts 2006 af sontas (Slettet)
Hey du ved, at g'(x) = 1 (dette er tangenthældningen) dvs :
g(x)= 4*kvrod(x) => g'(x)=
4/(2kvrodx) = 2/kvrodx
dvs :
g'(x) = 1 = 2/kvrodx <=> x =4
dvs
g'(4) = 1, og g(4) = 4*2 = 8
heraf fås :
y1 = 1(x-4)+8 = x +4
g(x)= 4*kvrod(x) => g'(x)=
4/(2kvrodx) = 2/kvrodx
dvs :
g'(x) = 1 = 2/kvrodx <=> x =4
dvs
g'(4) = 1, og g(4) = 4*2 = 8
heraf fås :
y1 = 1(x-4)+8 = x +4
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
