Matematik
Priselasticitet...!
31. marts 2006 af
KennethC (Slettet)
Hej... søger hjælp til følgende!
For en bestemt vare kan afsætningen f (i antal styk) beskrives ved:
f(x)=5x^2-1500x+136500 , xe [10;150]
hvor x angiver prisen pr. stk
Priselasticiteten e defineres som:
e(x)=(10x^2-1500x)/(5x^2-1500x+136500)
Priselasticiteten siges at være neutral, når e(x)=-1
Beregn ved hvilke priser Priselasticiteten er neutral?
På forhånd TAK
For en bestemt vare kan afsætningen f (i antal styk) beskrives ved:
f(x)=5x^2-1500x+136500 , xe [10;150]
hvor x angiver prisen pr. stk
Priselasticiteten e defineres som:
e(x)=(10x^2-1500x)/(5x^2-1500x+136500)
Priselasticiteten siges at være neutral, når e(x)=-1
Beregn ved hvilke priser Priselasticiteten er neutral?
På forhånd TAK
Svar #2
31. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Du skal løse ligningen e(x) = -1.
Indsættelse giver
(10x^2-1500x)/(5x^2-1500x+136500) = -1 <=>
10x² - 1500x = -5x² + 1500x - 136500 <=>
10x² + 5x² - 1500x - 1500x + 136500 = 0 <=>
15x² - 3000x + 136500 = 0.
Andengradsligningen må du løse selv.
Indsættelse giver
(10x^2-1500x)/(5x^2-1500x+136500) = -1 <=>
10x² - 1500x = -5x² + 1500x - 136500 <=>
10x² + 5x² - 1500x - 1500x + 136500 = 0 <=>
15x² - 3000x + 136500 = 0.
Andengradsligningen må du løse selv.
Skriv et svar til: Priselasticitet...!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
