Fysik

bueskydning

02. april 2006 af stumpL (Slettet)
For en bestemt konkurrencebue gælder:
F=A*x^3+B*x^2+C*x ; 0

A=6,1 kN/m^3
B=-7,2 kN/m^2
C=2,3 kN/m
En skytte trækker pilen ud til x=0,56mm hvorefter han holder den stille for at sigte.

a) bestm størrelsen af kraften F i denne sigtstilling.
skal jeg bare sætte tallene ind i formlen, eller skal jeg lave enhederne om?
hvis jeg skal lave enhederne om, kan jeg ikke se hvad jeg skal regne dem om til...?

Bestem endvidere den største værdi, som kraften F antager under udtrækket.

Skytten slipper pilen. Pilens masse er 25g.

b) Vurdér, hvor stor pilens fart er, når den forlader buen.

nogen der kan hjælpe med denne opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af CziX (Slettet)

Sådan nogle formler skal du altid bruge standardenheder, dvs. meter i dette tilfælde. Først og fremmest så er 0,56 mm usandsynlig lidt, så går ud fra at det er 0,56 m, du mener.

For at finde den største værdi af kraften F, så kan du differentiere og sætte f'(x) =0.

Den sidste skal du tænke i kinetisk og potentiel energi.

Svar #2
02. april 2006 af stumpL (Slettet)

#1
hvordan får jeg lavet kN/m^3, kN/m^2 og kN/m om i m?

ja det er rigtigt... der skulle stå 0,56m

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2006 af CziX (Slettet)

Det er standardenheder. Det kan du selv tjekke, hvis du tager ugangspunkt i Newtons 2.lov.

F=m*a

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af CziX (Slettet)

Desuden er det ikke en strækkning, men derimod en acceleration A, B og C repræsenterer.

Svar #5
02. april 2006 af stumpL (Slettet)

kan det så godt passe, at jeg får
F = 1,01*10^-1N ??

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af CziX (Slettet)

A=6,1 kN/m^3 = 6100 N/m^3
B=-7,2 kN/m^2 =7200 N/m^2
C=2,3 kN/m = 2300 N/m

okay? Derefter indsætter du strækningen fra hvilestillingen til sigtestillingen på x's plads.

Svar #7
02. april 2006 af stumpL (Slettet)

#6
ok...
har fundet ud af det...

Skriv et svar til: bueskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.