Matematik
binomial/normalfordeling
04. april 2006 af
B1865 (Slettet)
Er der nogen der kan give en definiton af Binomialfordeling ved sandsynlighedsfordeling og fordelingsfunktion.
Og en definition af normalfordeling ved sandsynlighedsfordeling og fordelingsfunktion.
Og en definition af normalfordeling ved sandsynlighedsfordeling og fordelingsfunktion.
Svar #3
04. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Er ikke helt sikker på jeg forstår hvad du mener. Men kan da prøve med et gæt :
En stokastisk variabel på udfaldsrummet U={0,1,2,...,n} er binomialfordelt hvis den har punktsandsynligheder (dvs hvis dens sandsynlighedsfunktion) er givet ved:
P(X=k) = K(n,k)*p^k*(1-p)^(n-k) for et tal 0<p/>
Der er ikke noget lukket udtryk for fordelingsfunktionen for en binomialfordeling. Fordelingsfunktionen F(m) fås ved at summere punktsandsynlighederne op til og med m.
Normalfordelingen har egl. ikke sandsynlighedsfunktion men tæthedsfunktion. Alle punktsandsynligheder er jo 0. Den er jo kendetegnet ved sin tæthedsfunktion som du bare kan slå op. Og fordelingsfunktionen F(x) fås i princippet ved at integrere tæthedsfunktionen fra -uendelig til x.
Svar nok?
En stokastisk variabel på udfaldsrummet U={0,1,2,...,n} er binomialfordelt hvis den har punktsandsynligheder (dvs hvis dens sandsynlighedsfunktion) er givet ved:
P(X=k) = K(n,k)*p^k*(1-p)^(n-k) for et tal 0<p/>
Der er ikke noget lukket udtryk for fordelingsfunktionen for en binomialfordeling. Fordelingsfunktionen F(m) fås ved at summere punktsandsynlighederne op til og med m.
Normalfordelingen har egl. ikke sandsynlighedsfunktion men tæthedsfunktion. Alle punktsandsynligheder er jo 0. Den er jo kendetegnet ved sin tæthedsfunktion som du bare kan slå op. Og fordelingsfunktionen F(x) fås i princippet ved at integrere tæthedsfunktionen fra -uendelig til x.
Svar nok?
Skriv et svar til: binomial/normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
