Fysik
HJÆLP!!! Dopplereffekten, astrofysik, hupple
05. april 2006 af
anma (Slettet)
Hey!!!!
Har brug for noget hjælp.. en der har 2 sek til a hjælpe??
ok...vi skal beregne hastigheden af en galakse med D = 800 Mpc og H = 0,0114 og c = 300000, men vi kender ikke lampda...
HELP :S
Har brug for noget hjælp.. en der har 2 sek til a hjælpe??
ok...vi skal beregne hastigheden af en galakse med D = 800 Mpc og H = 0,0114 og c = 300000, men vi kender ikke lampda...
HELP :S
Svar #1
17. april 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Benyt følgende sammenhænge:
z = H*D/c
z er den kosmologiske konstant
(lambda obs - lambda lab)//lambda lab)
Regner du urelativistisk:
v =z*c
v = H*D
Regner du relativistisk:
v = c*(z^2 + 2*z)/(z^2 + 2*z + 2)
God fornøjelse, husk at afstemme enhederne.
z = H*D/c
z er den kosmologiske konstant
(lambda obs - lambda lab)//lambda lab)
Regner du urelativistisk:
v =z*c
v = H*D
Regner du relativistisk:
v = c*(z^2 + 2*z)/(z^2 + 2*z + 2)
God fornøjelse, husk at afstemme enhederne.
Skriv et svar til: HJÆLP!!! Dopplereffekten, astrofysik, hupple
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
