Matematik

kamofleret andengradsligning

06. april 2006 af Onur (Slettet)
har problemer med en kamofleret andengradsligning hvor jeg skal finde x.

2X^5-3X^5/2=5

på forhåd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvori ligger dit problem?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Sæt Y = X^(5/2)

Så blir ligningen til 2Y^2 - 3Y-5 = 0.
Altså en 2.grads ligning

løs den mht Y og bestem så X bagefter

Svar #3
06. april 2006 af Onur (Slettet)

skal få eksponenterne til at være det samme. og erstatte x med y men ved ikke hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

#2

Idet der vist ikke kan herske tvivl om, at X^5/2 betyder X^(5/2) !

Svar #5
06. april 2006 af Onur (Slettet)

ok mange tak

Svar #6
06. april 2006 af Onur (Slettet)

altså bliver det
y=5/2 efter brug af diskrimi.metoden
5/2=X^5/2 en ganske almindelig ligning

Skriv et svar til: kamofleret andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.