Matematik

HJÆLP!!

07. april 2006 af LCK (Slettet)
Jeg sidder her og er kørt fast i en matematikopgeve...er der nogen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

skriv problemet ind.. så skal jeg nok kigge på det...

Svar #2
07. april 2006 af LCK (Slettet)

det er lidt omfattende....

er der en nemmere måde at gøre det på end i dette forum?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

tror jeg desværre ikke...men prøv nu bare...:)

Svar #4
07. april 2006 af LCK (Slettet)

ok...

en virksomhed har begrænsninger i ressourcer mht. medarbejdertimer og maskintimer.

til produktion af et kg. A anvendes 2 medarb.timer og til et kg. B anvendes 1 medarb.time. med max 60 timer pr. uge

til produktion af et kg. A anvendes 2 maskintimer og til et kg. B anvendes 1 maskintimer. med max 120 maskintimer pr. uge

bestem det antal kg. af hhv. A og B, som giver virksomheden den største samlede omsætning pr. uge

Det var de store træk, også har jeg selvfølgelig nogle funktioner...

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

lyder som liniær programering...

dvs: den første med arbejdernes timer er:
2*a+1*b=60

og den anden:
a*2+1*b=120

tegn først polygon området, ved at bytte = ud med >=


Svar #6
07. april 2006 af LCK (Slettet)

Det forstår jeg godt...

Jeg vil bare skrive dem som:

2x+1y=60 og 2x+3y=120
(der var en lille tastefejl i mit spørgsmål)

-og de skal omskrives ikke?

så har jeg en funktion hvor jeg har fundet niveauet med centrum og halvakser, men centrum er ikke brugbar fordi det ligger uden for begrænsningsområdet også skal jeg jo finde tangentpunkt....
...MEN hvilke af de to begrænsninger bruger jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2006 af dnadan (Slettet)

når du har opskrevet disse linjer, skal du lave polygon området ved at sige:
2x+1y>=60
og
2x+3y>=120
men mangler du ikke noget med kr?
når du nu har tegnet dette, skal du så vidt jeg husker lave en niveaulinje, og derved finde ud af hvor max er... dette er normalt i et hjørne af polygon området, dog skal du først finde kriterie funktionen som er givet ved: x*kr+y*kr=overskud

Svar #8
07. april 2006 af LCK (Slettet)

Jeg ved at den samlede omsætning er givet ved: -25x^2+1500x-30y^2+1200y

- den har jeg så fundet niveauet for:

centrum= (30,20)
a-halvaksen= kvadratroden af 1380-(1/25)t
b-halvaksen= kvadratroden af 1150-(1/30)t

men centrum er ikke brugbar da det ligger udenfor begrænsningsområdet, så jeg skal vel finde et tangentpunkt ved at sætte een af begrænsningerne ind på y´s plads i øverste funktion,
..MEN hvilken begrænsning skal jeg bruge?...

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2006 af Tissi (Slettet)

En anden gang: skriv venligst en mere sigende skrift.

Svar #10
07. april 2006 af LCK (Slettet)

Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. april 2006 af Tissi (Slettet)

§1 Giv dit indlæg en sigende overskrift.
Ikke noget med at skrive "HJÆÆLP !!", "Rettelse" eller "Ekspert Søges". Brug hellere en længere overskrift hvori du inkluderer navnet på oversættelsen, forfatteren etc.

Svar #12
07. april 2006 af LCK (Slettet)

Ahhh...ok, tak for rådet...

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Der er ikke tale om niveauLINJER men niveauKURVER generelt. Hvilken begrænsning du skal indsætte på y's plads bør du kunne se af centrums beliggenhed ift. linjerne og selvf. hvordan halvakserne udarter sig. Det burde være let at se hvilken begrænsningslinje ellipsen først vil nå. Ellers prøv da med begge og se hvilket af de to fremkomne tangentpunkter der så giver den største funktionsværdi. Det kan ikke tage lang tid...:-)

Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.