Matematik

Eksamensopgave

10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)
Hey :o)

Nogle der kan hjælpe mig med den her eksamensopgave? Følg linket, og så opgave 4!

http://us.uvm.dk/gymnasie/erhverv/eksamen/eksamensopgaver/matbsep04.pdf

Mvh Pede c",)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Vinkel CBE=70° og CB=36.
Derefter kan du regne i retvinklede trekanter.

Svar #2
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Har du mellemregninger? -sinusrelation?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

DE = 33,8289
BE = 40,3127

Svar #4
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Hvordan kommer du frem til dine resultater? Er lidt lost?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Tegn en lodret linje fra C til AF. Derefter består hver grund af en retvinklet trekant og et rektangel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Tegn også en lodret linje fra B til AF

Svar #7
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Kan du ikke give mig din første udregning efter regningerne af de lodrette linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

cos70°=x/36 <=> x=12,...

sin70°=y/36 <=> y=33,...

Her er x og y kateter i den øverste retvinklede trekant.

Svar #9
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Hvordan er det du finder de 70 grader i første omgang?

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Læs opgaven

Svar #11
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Ja, FAB = 70? Det er da heller ikke den øverste retvinklede trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

OK, men EBC = FAB da to vandrette linjer bliver skåret af AC.

Svar #13
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Så får vi 2 små retvinklede trekanter både i øverste og nederste med, henholdvis 90, 70, 20 grader i. Hvordan finder du så sidelængderne?

Den ene har hypotenusen 36 og den
anden har 27.

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er korrekt. Sidelængderne i den øverste har jeg beregnet i #8. De beregnes på tilsvarende måde i den nederste.
Hvis du ikke er vant til at benytte disse formler, kan du i stedet for benytte sinusrelationerne.

Svar #15
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Ok :) Er ikk vant til de formler du brugte, men jeg prøver lige at benytte sinus så!

Svar #16
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Hmm, min sinusrelation går ikk så godt :( Hvad gør jeg forkert her:

b 36
___ = ____ <=> 36*sin 70 = 98
sin 70 sin 20 _________
sin 20


Og det gir jo ikke 98 :S

Svar #17
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

Hmm, det ser sku forkert ud!

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

36*sin70 = 33,8

Svar #19
10. april 2006 af Pede-4k (Slettet)

I den normale relation ska man da også dividere med fx sin 20?

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. april 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, sin 90 = 1

Skriv et svar til: Eksamensopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.