Kemi

n=m/M

11. april 2006 af onsunshine (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 7 b i følgende sæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-17-1.pdf?menuid=150560

Jeg har selv to udregninger til den, men ved ikke hvilken af dem der er rigtig.

Udregning a:
Den molare masse af H2CO3=
(16*3)+12.01+1.008=61.018

n=552.4/61.018=9.05 mol.

Udregning b:
Den molare masse af CO2=
16+16+12.01=44.01

n=550.3/44.01=12.5 mol.

Hvilken af dem er rigtig, eller skal man gøre det på en helt anden måde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Det er sidste udregning du skal arbejde med. Du har ikke brugt den rigtige masse, så vidt jeg kan se.

Svar #2
11. april 2006 af onsunshine (Slettet)

Arbejde med ?
Det vil sige at udregning b ikke er helt rigtig ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Ja, som jeg sagde, så tror jeg du har brugt forkert masse. 550,3 g er massen af sodavand tilbage i flasken; ikke massen af CO2.

Svar #4
11. april 2006 af onsunshine (Slettet)

Hvad skal jeg så bruge i stedet?
Hvordan finder jeg massen af CO2?

550.3 g / 2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Da, CO2 forsvinder fra flasken, må det være forskellen i massen fra før til efter.

Svar #6
11. april 2006 af onsunshine (Slettet)

552.4 g - 550.3 g = 2.1 g.

Heh... det var noget med 2 :-)

n=2.1 g / 44.01 g/mol = 0.05 mol.

sådan ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Ja.

Svar #8
11. april 2006 af onsunshine (Slettet)

Okay tak... Har du tid til at kigge på opgave c også?

Jeg ved f.eks. hvis en juice står for længe åben så bliver den meget mere sur - det vil sige pH værdien falder, men er det det samme med sodavand ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2006 af Benjamin. (Slettet)

Jeg vil mene at pH'en i en sodavand stiger. Der er jo kulsyre i, som efterhånden omdannes.

Svar #10
11. april 2006 af onsunshine (Slettet)

okay jeg håber du har ret...
forsat god påske :-)

Skriv et svar til: n=m/M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.