Matematik

redegøre for tangent?

11. april 2006 af MY3922 (Slettet)
jeg skal redegøre for at f(x)=ln(1+2x)-(1/3)x har en tangent som er parallel med linjen med ligningen y=(5/3)x-2.. Er der en som kan hjælpe mig på vej med dette?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2006 af dnadan (Slettet)

find f'(x) og sæt det derefter lige 5/3 og hvis du får en x-værdi til denne hældning er der altså en tangent med netop den hældning

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2006 af mathon

f(x)=ln(1+2x)-(1/3)x
og
f'(x)=1/(x+0.5)-1/3 =tangenthældningen(5/3) for tangenten til f(x) i det punkt (x,f(x)), som du søger.

Af ligningen 1/(x+0.5)-1/3 = 5/3 fås

x=0

Skriv et svar til: redegøre for tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.