Fysik
Minigenerator
12. april 2006 af
Stinnie (Slettet)
Hejsa - har et problem med følgende:
Minigeneratoren er en lille beholder som indeholder isotoperne Cs-137, Ba-137 og Ba-m137. Bam-137 er betegnelsen for en bestemt exciteret tilstand af kernen Bam-137. Cs-137 har en T½ = 30 år og Ba^m-137 har en T½ = 2,6 min.
-Forklar det hensigtsmæssige i, at minigeneratoren indeholder to forskellige radioaktive isotoper med halveringstider for mor- og datterkernerne på henholdsvis 10 år og nogle minutter.
Det jeg har skrevet indtil videre er at den med en halveringskonstant på 30år ikke har nogen indvirkning på forsøget, men der må være noget mere.
Nogen der kan hjælpe?
Minigeneratoren er en lille beholder som indeholder isotoperne Cs-137, Ba-137 og Ba-m137. Bam-137 er betegnelsen for en bestemt exciteret tilstand af kernen Bam-137. Cs-137 har en T½ = 30 år og Ba^m-137 har en T½ = 2,6 min.
-Forklar det hensigtsmæssige i, at minigeneratoren indeholder to forskellige radioaktive isotoper med halveringstider for mor- og datterkernerne på henholdsvis 10 år og nogle minutter.
Det jeg har skrevet indtil videre er at den med en halveringskonstant på 30år ikke har nogen indvirkning på forsøget, men der må være noget mere.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
16. april 2006 af Stinnie (Slettet)
mangler stadig lidt hjælp.. nogen der vil være sød at hjælpe`??
Skriv et svar til: Minigenerator
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
