Matematik
Integraler opg.5.082
12. april 2006 af
seiz (Slettet)
Hej! Er der nogen der vil være venlige at give mig et tip til hvordan man løser integralerne xcos(x^2)dx og x^2cos(x)dx. Jeg har hørt, at den første skal substitueres og den anden kan løses ved partiel, men jeg kan slet ikke få det til at give noget meningsfuldt :(
Svar #1
12. april 2006 af sigmund (Slettet)
Det første integral findes ved at sætte t = x^2 => dt/dx = 2*x <=> dx = dt/(2*x). Resten klarer du nok selv.
Det andet integral findes ved partiel integration to gange.
Det andet integral findes ved partiel integration to gange.
Skriv et svar til: Integraler opg.5.082
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
